Тековен јазик: mk македонски

Јазик
Selected Language:

Почетна страница - Книги - Стапицата на Сатаната

Стапицата на Сатаната
Учител: Џон Бивир
Достапно на јазик:

Стапицата на Сатаната ја разоткрива една од најизмамливите замки што непријателот ја користи за да ги намами верниците надвор од Божјата волја: соблазната. Повеќето луѓе се заробени во оваа стапица без притоа да бидат свесни за тоа.

Не залажувајте се! Христос рече: „Не е можно да не дојдат соблазни“, (Лука 17: 1). Вие не можете да изберете дали ќе бидете навредени или не, но можете да изберете како ќе одговорите на навредата. Ако правилно се справите со соблазната, ќе станете посилни, а не огорчени. Само вистинскиот одговор ќе ви овозможи да имате непречен однос со Бог.

Преку пораката на оваа книга, Џон Бивир ќе ве зајакне да останете во Божјата волја, и да се ослободите од сомнежот и недовербата. Можете да избегате од менталитетот на жртва и да живеете без товарот на нервоза и фрустрација. Како што ќе имате поголемо ниво на покорност на Бога, вашиот живот ќе изобилува со прошка, помирување и сè поголема радост.

Преземање (~6.37 MB)

Споделете