Почетна страница - Аудио - Приказната за бракот Аудиокнига

 
Приказната за бракот Аудиокнига
Учител: Џон Бивир

Еднаш, многу одамна… Бракот беше засекогаш. Тоа беше завет кој спои еден маж и една жена. Ова ткаење ги направи и двајцата посилни, поблагородни и подинамични изрази на она што беа создадени да бидат. Заедно им беше подобро отколку сами. Свадбената церемонија беше само почеток. Таа беше премин кон изградбата на нивното среќни до крајот на животот. Секој избор и секое дејство беа дизајнирани за изградба на животот кој нивната заедница го застапуваше. Сопругот и сопругата зачекорија во големото непознато, со испреплетени срца, раце и гласови за да ја изразат љубовта на нивниот Создател.

Како го загубивме допирот со оваа длабока љубовна приказна? Во Приказната за бракот, Џон и Лиса Бивир ве покануваат повторно да го откриете Божјиот оригинален план. Без оглед дали сте во брак, сами, или свршени, вашата приказна е дел од Неговата.

Другите членови на исто семејство:
Приказната за бракот
Приказната за бракот Наставен видеоплан
Приказната за бракот Наставен Аудиоплан

Споделете