Почетна страница - Аудио - Добро или Бог? Наставен Аудиоплан

 
Добро или Бог? Наставен Аудиоплан
Учител: Џон Бивир

Зошто доброто без Бог не е доволно?

Ако е добро, тогаш мора да е Бог? Зарем не?

Во денешно време, термините добро и Бог навидум изгледаат како синоними. Веруваме дека она што е општо прифатено како добро мора да е во согласност со Божјата волја. Великодушноста, понизноста и правдата се добро. Себичноста, арогантноста, немилосрдноста и суровоста се зло. Разликата изгледа прилично едноставна и јасна.

Но дали е тоа сè? Ако доброто е толку очигледно, зошто тогаш Библијата поучува дека треба да имаме извежбани чувства да го разликуваме доброто од злото?

Добро или Бог? не е уште една порака за самопомош. Оваа книга ќе направи многу повеќе од тоа да бара од вас да го промените вашето однесување. Ќе ве зајакне да се поврзете со Бог на ниво кое ќе го промени секој аспект на вашиот живот.

Другите членови на исто семејство:
Добро или Бог?
Добро или Бог? Наставен видеоплан
Добро или Бог? Аудиокнига

Споделете